Download: Miros pestilential venit din curtea unui cetatean din Smeeni 1.08.2013

By Smeeni WEB TV

9,678

TIP: Right-click and select "Save link as.." to download video

Initializing link download... Initializing link download.....

Respingător şi dezgustător, aşa poate fi descris în doar câteva cuvinte mirosul ce învăluie de câteva zile o stradă din localitatea buzoiană Smeeni. Indignaţi de izul insuportabil ce vine din gospodăria unui cetăţean din Smeeni, oamenii nu ştiu cui să se mai adreseze pentru a putea respira atunci când ies din casă.

Totul se întâmplă deoarece cetăţeanul amintit deţine în propria gospodărie câini ciobăneşti pe care, din spusele vecinilor, acesta îi hrăneşte cu hoituri de animale moarte sau cu resturi de organe procurate de la un abator din Buzau. A venit noaptea cu o maşina, a basculat-o, a luat de jos toate resturile (burţi de vaci, căpăţâni, maţe) toate mortăciunile de pe faţa pământului şi le-a băgat într-un şopron apoi le-a învelit. Le-am văzut cu ochii mei... avem copii mici, se îmbolnăvesc. Nu mai putem sta prin curte din cauza mirosurilor de mortăciuni ... se plânge o femeie de 80 de ani.

Incercările repetate ale vecinilor, de a sta de vorbă cu proprietarul câinilor, sa nu mai depoziteze în curte asemenea resturi ce emană acest miros irespirabil, s-au soldat de fiecare dată cu eşec. Omul le răspundea că în curtea lui face ce vrea şi că nu-l interesează ce autoritate este anunţată, câini va creşte în continuare.

Proprietarul câinilor a negat că îşi hrăneşte câinii cu resturi de animale moarte, explicaţia dată în ceea ce priveşte duhoarea din aer fiind una surprinzătoare: „ Sunt invenţii. Mirosul vine de la morţii din biserică şi de la câinele pe care mi l-au omorât vecinii". Întrebat fiind cu ce-şi hrăneşte câinii omul a spus că el cheltuieşte 6-7 milioane pe lună pentru hrana câinilor, dându-le de mâncare pâine şi „pedigri".


In cele din urmă o femeie mai curajoasă şi-a luat inima în dinţi şi a anunţat telefonic Garda de mediu Buzau, care a îndrumat-o să se adreseze primăriei şi poliţiei din localitate. In dimineaţa zilei de ieri, viceprimarul din Smeeni s-a deplasat în zona respectivă şi s-a convins pe „propriul nas"de mirosul greu de suportat. A chemat proprietarul câinilor la primărie pentru a doua zi pentru a găsi o soluţie de stopare a acestui fenomen.


Oamenii sunt hotărâţi acum sa meargă mai departe cu sesizările, până cineva îi va băga în seamă atât pe ei, cât mai ales pe vecinul lor.