Download: UBISTVO DARKO AŠANIN(43) 30.06.1998

By RUDAR 7

111,003

TIP: Right-click and select "Save link as.." to download video

Initializing link download... Initializing link download.....

DARKO AŠANIN(43)- saradnik državne bezbednosti.
Beograđanin crnogorskog porekla, bokser i profesionalni kockar, kako je sebe Darko Ašanin voleo da zove, ubijen je 30. juna 1998. godine u svom kafiću „Koloseum" na Dedinju! Ubica i naručilac zločina nikad nisu nađeni, ali od prvog trenutka istrage ovog zločina bilo je jasno: Ašanina je ubio profesionalac!
- Dok je Ašanin gledao prenos fudbalske utakmice Holandija - Argentina, ubica skriven u žbunju ispalio je iz snajpera nekoliko hitaca u Darkovu glavu! Ašanin je ubijen dok je, navodno, čekao da se susretne sa dva visoka državna funkcionera, a o čemu je trebalo da razgovaraju, ostalo je nepoznato.
Ašanina je javnost upamtila po mnogim aferama u podzemlju, ali zbog njega se velika prašina prvi put digla 1990. posle sumnje da je u Belgiji navodno učestvovao u likvidaciji Envera Hadrijua, predsednika Pokreta za zaštitu ljudskih prava, organizacije koja je prikupljala podatke o navodnim zlostavljanjima Albanaca na Kosovu. Samo mesec dana kasnije, Ašanin je u klubu „Nana" učestvovao u pucnjavi u kojoj je ubijen bokser Andrija Lakonić. Ipak, nedugo posle pucnjave Ašanin je oslobođen optužbe.
- Po Beogradu se tada pričalo da je i Andrija Lakonić učestvovao u likvidaciji Envera Hadrijua u Briselu. Govorilo se da je Lakonić hteo sve da ispriča jer su mu živci popustili i da je zbog toga ućutkan. U čitav slučaj bilo je umešano još nekoliko osoba, među kojima je bio i inspektor beogradske policije Miroslav Bižić, koji je kasnije otpušten iz službe, a zatim i ubijen na stepeništu „Merkatora" na Novom Beogradu.
UBICA N.N