Download: Review: Dyson Air Multiplier (Consumentenbond)

By Consumentenbond Video

99,637

TIP: Right-click and select "Save link as.." to download video

Initializing link download... Initializing link download.....

Lees ook de review op onze site: http://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/woning/airco/dyson-ventilator/dyson-air-multiplier/?cid=ext_youtube_kZnsq7X1yHw De Dyson Air Multiplier is anders dan andere ventilatoren. Maar betaal je voor een betere ventilator, of alleen voor een mooier ontwerp? Bekijk deze video!

Bezoek ook ons Youtubekanaal: http://www.youtube.com/consumentenbond

Abonneer je op ons Youtubekanaal en blijf op de hoogte van de laatste video's: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=consumentenbond

Wanneer de warmte je teveel wordt in de zomer koop je zo snel mogelijk een ventilator of airconditioner. Hippe gast in dit circuit is de Dyson air multiplier: een ventilator zonder roterende bladen. Hij is te koop vanaf €300 en daarmee behoorlijk aan de prijs. Betaal je alleen voor het design?

Het apparaat is kinderlijk eenvoudig te gebruiken. Het instellen van de temperatuur, het selecteren van oscilleren (de luchtstroom laten draaien om zijn verticale as) en kantelen gaan allemaal erg soepel. Erg fijn is dat hij traploos in te stellen is en dat de laagste stand echt heel zachtjes is. Het is te vergelijken met een zuchtje wind. En de Dyson is door het ontbreken van draaiende bladen inderdaad een stuk veiliger. De luchtstroom voelt stabieler aan dan bij een gewone ventilator.

Maar de Dyson heeft uiteraard ook zijn minpunten. Hij maakt op de hoogste stand nog behoorlijk lawaai en dat valt toch tegen. En dan het energieverbruik: de Dyson heeft een vermogen van 40W. Gewone tafelventilatoren zijn er met een vermogen van 15W -- 60W. 40W is heel gangbaar dus in dat opzicht valt de Dyson niet op. Omdat hij zoveel efficiënter zou zijn dan een gewone ventilator hadden we verwacht dat hij met een lager vermogen toe zou kunnen.