Download: ZORAN ŠIJAN-27.11.1999

By RUDAR 7

152,306

TIP: Right-click and select "Save link as.." to download video

Initializing link download... Initializing link download.....

ZORAN SIJAN(35)-ubijen 27.11.1999 god.Ubica N.N
SAMIR USENAGIC(36)-ubijen 8.05.2001 god.
Samir Usenagić ( 36) Višestruki prvak Jugoslavije i Evrope u karateu i kik-boksu ubijen je 8.05.2001 god, oko 13 sati u centru Podgorice.
U njega je ispred picerije 'Leone', na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice, ispaljeno više hitaca iz pištolja. Pokušaj lekara u Kliničko-bolničkom centru da ga spasu nije dao rezultate i nedugo nakon prebacivanja u bolnicu on je izdahnuo.
Prema nezvaničnim informacijama, ubica je identifikovan i u toku je policijska potera za njim. Prema iskazima svedoka u restoranu, na Usenagića je pucao Željko Bulatović.
Usenagić je bio dugogodišnji kapiten karatista podgoričke 'Budućnosti', s kojom je osvojio desetak šampionskih titula. Dugo godina bio je državni reprezentativac, a veoma uspešno se oprobao i u kik-boksu osvojivši titulu amaterskog šampiona Evrope. Osvajač je nekoliko desetina medalja na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Smrt ga je zatekla na funkciji člana Stručnog saveta Karate saveza Crne Gore.
Istražni sudija je izjavio da je Usanagić bio službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
Podgoričanin Željko Bulatović pravosnažno je osuđen na četrnaest godina zatvora za ubistvo karatiste Samira Usenagića. Ovu odluku donijele su sudije Apelacionog suda Crne Gore potvrđujući prvostepenu presudu koju je u Višem sudu u Podgorici u oktobru 2010. izreklo vijeće sudije Dragiše Rakočevića.
Bulatoviću se sudilo tri puta. Prvi put dok je bio u bjekstvu osuđen je na dvadeset godina zatvora. Nakon toga uhapšen je u Španiji 2003. godine i deportovan u Podgoricu 14. maja 2003. godine, kada je na njegov zahtjev suđenje počelo iznova.