Download: SINGUR PE LUME, uitat de familie si oameni.POVESTEA TRISTA a unui barbat din Udati-Smeeni

By Smeeni WEB TV

70,743

TIP: Right-click and select "Save link as.." to download video

Initializing link download... Initializing link download.....

Oncel Vasile este un bărbat de 58 de ani ce locuieşte in satul Udati din Smeeni. De cativa ani a rămas singur deoarece soţia l-a părăsit plecând peste hotare pentru un trai mai bun. Bărbatul acum munceşte cu ziua pe unde apucă si doarme la fel, pe unde găseşte înţelegere şi mila din partea oamenilor.

Viaţa lui a devenit amară odată cu neînţelegere apărute în casă, atunci când soţia l-a părăsit luându-i şi ultimii bani pe care-i avea strânşi. Dezamăgit că nimeni nu-l mai bagă în seamă a încercat sa-şi aline necazul în băutură. Casa în care locuia încet, încet a început sa se degradeze în acest moment fiind pe punctul de a se dărâma. O vreme a trăit dintr-un ajutor social de 130 de lei, insa neprezentându-se sa-şi facă orele de muncă la primărie şi acest ajutor a fost suspendat.

Rudele nu au putut să-l ajute prea mult, chiar dacă locuiesc la câteva case de el. Din spusele bărbatului acestea chiar l-au neglijat, nefiind luat în seamă atunci când s-a dezbătut moştenirea părinţilor. Prietenii apropiaţi l-au trădat, batjocorindu-l atunci când soţia locuia cu el. Acum el este singur pe lume, este al nimănui deşi are o fiică înfiată care, chiar dacă se mai interesează din când în când de soarta tatălui, nici ea nu-l poate ajuta prea mult.

Singurul său sprijin adevărat a venit din partea lui Dumnezeu, mai precis din partea unui văr, preot undeva intr-un sat aproape de Urziceni, care l-a luat si l-a ţinut pe lângă locuinţa sa. Aici a primit adăpost, hrană şi multă înţelegere. Insa toate acestea nu sunt de ajuns pentru că nici aici nu poate sta la nesfârşit.

Omul, ca locuitor al comunei Smeeni doreşte ca autorităţile locale să-l sprijine în a-şi renova cât de cât locuinţa, să-i acorde din nou acel ajutor social, mic aşa cum este şi poate cu sprijinul rudelor ar putea duce şi el cât de cât o viaţa normală.