Download: Kruiswegstraat 6 (1973) - Film belge - BELFILM

By Cinéma Cinémas

3,008

TIP: Right-click and select "Save link as.." to download video

Initializing link download... Initializing link download.....

Het studiebureau Verbrugge heeft voor een belangrijk project een beroep moeten doen op de medewerking van de knappe Franse ingenieur Hugo Saint-Laurent die Octave Verbrugge tijdens een "zakenreis" te Parijs heeft ontmoet. Natuurlijk zal Hugo bij Octave te gast zijn. Deze woont in een patriciërshuis uit de vorige eeuw (6, Kruiswegstraat te Gent) samen met zijn twee ongehuwde zusters : de strenge wat stuurse Aurélie en de geheimzinnige Françoise.
Hugo merkt weldra dat er in de familiekring spanning heerst. De zusters Verbrugge kunnen niet aanvaarden dat hun broer Octave wil trouwen met Denise Eeckman : een jonge vrouw die niet tot hun milieu behoort. Hugo verleid door Françoise wordt haar minnaar !
Toevallig verneemt hij het bestaan van een jongere zuster Charlotte die in de vreemde woont en waarover de familie Verbrugge angstvallig het stilzwijgen bewaart. Omdat, zo verneemt hij van Denise, Charlotte haar zusters hartsgrondig haat en hen afperst met foto's waarop ze naakt staat afgebeeld.
Denise vertelt Hugo eveneens dat Aurélie onder psychiatrische behandeling staat. Plots barst het drama los: Octave, in het bezit van een belangrijke geldsom, wordt vermoord. De onderzoeksrechter verdenkt Robert Van Loo, vennoot van Octave en de vroegere minnaar van Denise. Deze is inderdaad sinds de moord verdwenen en blijkt een zware schuldenlast te hebben.
's Anderendaags wordt Van Loo het slachtoffer van een auto-ongeval. De rechter wil de zaak zonder gevolg klasseren, doch inspecteur Léonard gaat niet akkoord. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat Charlotte twee dagen voor de moord te Gent vertoefde, evenals het feit dat Octave zijn zuster clandestien ontmoette. Ondertussen achterhaalt Hugo intuïtief de waarheid: Françoise is een gestoorde vrouw. Nochtans kan hij niet verhinderen dat zij in zijn bijzijn een nieuwe moord begaat op de persoon van inspecteur Léonard.

année de production-productiejaar: 1973
genre: thriller
durée-lengte: 90 min
procédé: Kleur - Couleurs
version-versie: Nederlands en Frans (synchrone klank) met Nederlandse en Franse ondertitels
production-productie: Daska Films
réalisation-realisatie: Jean Daskalidès
scénario-scenario: Jean Daskalidès naar de roman 'De dames Verbrugge' van Roger d'Exsteyl
images-beeld: Paul Defru
musique-muziek: Jean-Marie Bigman; J.J.Band
interprétation-vertolking: Marie-José Nat, Lut Tomsin, René Prével, Roger Bolders, Pros Verbruggen, Nand Baert, Jean Daskalidès

Subscribe here : http://www.getlinkyoutube.com/channel/UCQIrvVPHrt2cN14ktGA2Snw?sub_confirmation=1